olster harmonie stimuleert kinderen om muziek te gaan maken

Dinsdag 31 januari hebben de bovenbouwgroepen van de basisscholen Dijkzicht uit Welsum en de Holsthoek uit Den Nul, na maanden samen oefenen, een eindconcert gegeven met het Leerorkest. Jenaplanschool de Klimboom uit Boskamp was in december al aan de beurt en in het voorjaar volgt de Bosschool in Wesepe.

Het Leerorkest is een project van Muzieknetwerk Salland, waar de Olster Harmonie deel van uitmaakt. Kinderen krijgen enkele maanden onder schooltijd wekelijks les op een instrument en werken samen toe naar een eindconcert. De lessen worden gegeven door docenten van het muzieknetwerk. Vrijwilligers van de aangesloten verenigingen, zoals de Olster Harmonie, helpen met het vervoer van de instrumenten en bieden muzikale ondersteuning bij de eindconcerten. Zowel de kinderen, de leraren als de ouders en opa’s en oma’s die bij het eindconcert in het publiek zitten, genieten van dit muziekproject. Groepsleerkracht Gerard Temmink van groep 7/8 van de Holsthoek over het muziekproject: “Het is erg leuk om te zien hoeveel progressie de kinderen in een korte tijd maken.”

Muziekles
Een aantal kinderen wordt door het Leerorkest zo enthousiast dat ze besluiten zelf een instrument te gaan bespelen en muziekles te nemen bij een muziekdocent of een vereniging. De Olster Harmonie biedt ruimte aan kinderen die een blaasinstrument wil spelen of die slagwerk leuk vinden. Momenteel heeft de Olster Harmonie 25 jeugdleden in opleiding. Vanaf een leeftijd van ca. 8 jaar kunnen kinderen les krijgen op koperblaasinstrumenten (zoals trompet, trombone, bariton en hoorn), houten blaasinstrumenten (zoals klarinet, dwarsfluit en saxofoon) of verschillende soorten percussie-instrumenten. Kinderen die jonger zijn kunnen beginnen met een cursus Algemene Muzikale Vorming of blokfluitles.

AMV-cursus
Woensdag 8 februari start de Olster Harmonie weer met een AMV-cursus. Deze cursus is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 7 jaar die op een speelse manier de basisbeginselen van muziek willen leren. De cursus wordt gegeven door de nieuwe dirigent en blokfluitdocent van de Olster Harmonie, Inge Donker. De lessen vinden plaats in het Holstohus en beginnen om 17.30 uur. Inge heeft nog ruimte voor extra deelnemers. “Ben je nieuwsgierig of de cursus wat voor jou is, kom dan gerust een kijkje nemen en ervaar het door zelf mee te doen”.

Veldtocht
Van 15 tot 25 maart vindt de culturele Veldtocht plaats, waar de komende tijd op scholen volop aandacht aan besteed wordt. Vanuit het onderwijs wordt de verbinding gezocht met inwoners van Olst-Wijhe, waarbij kunst en cultuur als smeermiddel dient. In tien dagen vinden naast een binnenschools programma ook buitenschools allerlei activiteiten plaats. Eén van die activiteiten is de muzikale workshop die de Olster Harmonie organiseert op zondag 19 maart.

Meer informatie over de activiteiten van de Olster Harmonie is te vinden op staging2.deolsterharmonie.nl of mail naar olsterharmonie@gmail.com.

Dinsdag 31 januari hebben de bovenbouwgroepen van de basisscholen Dijkzicht uit Welsum en de Holsthoek uit Den Nul, na maanden samen oefenen, een eindconcert gegeven met het Leerorkest. Jenaplanschool de Klimboom uit Boskamp was in december al aan de beurt en in het voorjaar volgt de Bosschool in Wesepe.

Het Leerorkest is een project van Muzieknetwerk Salland, waar de Olster Harmonie deel van uitmaakt. Kinderen krijgen enkele maanden onder schooltijd wekelijks les op een instrument en werken samen toe naar een eindconcert. De lessen worden gegeven door docenten van het muzieknetwerk. Vrijwilligers van de aangesloten verenigingen, zoals de Olster Harmonie, helpen met het vervoer van de instrumenten en bieden muzikale ondersteuning bij de eindconcerten. Zowel de kinderen, de leraren als de ouders en opa’s en oma’s die bij het eindconcert in het publiek zitten, genieten van dit muziekproject. Groepsleerkracht Gerard Temmink van groep 7/8 van de Holsthoek over het muziekproject: “Het is erg leuk om te zien hoeveel progressie de kinderen in een korte tijd maken.”

 

Muziekles

Een aantal kinderen wordt door het Leerorkest zo enthousiast dat ze besluiten zelf een instrument te gaan bespelen en muziekles te nemen bij een muziekdocent of een vereniging. De Olster Harmonie biedt ruimte aan kinderen die een blaasinstrument wil spelen of die slagwerk leuk vinden. Momenteel heeft de Olster Harmonie 25 jeugdleden in opleiding. Vanaf een leeftijd van ca. 8 jaar kunnen kinderen les krijgen op koperblaasinstrumenten (zoals trompet, trombone, bariton en hoorn), houten blaasinstrumenten (zoals klarinet, dwarsfluit en saxofoon) of verschillende soorten percussie-instrumenten. Kinderen die jonger zijn kunnen beginnen met een cursus Algemene Muzikale Vorming of blokfluitles.

 

AMV-cursus

Woensdag 8 februari start de Olster Harmonie weer met een AMV-cursus. Deze cursus is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 7 jaar die op een speelse manier de basisbeginselen van muziek willen leren. De cursus wordt gegeven door de nieuwe dirigent en blokfluitdocent van de Olster Harmonie, Inge Donker. De lessen vinden plaats in het Holstohus en beginnen om 17.30 uur. Inge heeft nog ruimte voor extra deelnemers. “Ben je nieuwsgierig of de cursus wat voor jou is, kom dan gerust een kijkje nemen en ervaar het door zelf mee te doen”.

 

Veldtocht

Van 15 tot 25 maart vindt de culturele Veldtocht plaats, waar de komende tijd op scholen volop aandacht aan besteed wordt. Vanuit het onderwijs wordt de verbinding gezocht met inwoners van Olst-Wijhe, waarbij kunst en cultuur als smeermiddel dient. In tien dagen vinden naast een binnenschools programma ook buitenschools allerlei activiteiten plaats. Eén van die activiteiten is de muzikale workshop die de Olster Harmonie organiseert op zondag 19 maart.

 

Meer informatie over de activiteiten van de Olster Harmonie is te vinden op staging2.deolsterharmonie.nl of mail naar olsterharmonie@gmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.