olst wijhe liet illegale huisvesting oost europeanen onbestraft

Medio november 2016 zijn de eerste signalen bij de gemeente binnen gekomen inzake Oost-Europese werknemers die aan de Hendrik Droststraat 36 in Olst verbleven. De meldingen betroffen bewoning sinds oktober 2016 van behalve de woning ook van het bijgebouw, overlast door geluid en parkeren, en overmatig drankgebruik.

Handhaving gebeurde niet
Na de eerste signalen is ter plekke in november nog controle uitgevoerd en daadwerkelijk geconstateerd dat het schuurtje gebruikt werd voor bewoning, wat niet mag. Richting eigenaar en tussenpersoon is toen de mondelinge voorwaarschuwing gedaan dat hier op gehandhaafd zou worden. Maar dat gebeurde helemaal niet.

“Er is geen schriftelijke aanschrijving onder dwangsom uitgegaan, en overigens is ook de portefeuillehouder handhaving, de burgemeester, niet geïnformeerd”, laat de gemeente weten in een verklaring. “Dit betreuren wij.”

De gemeente zegt ‘op zeer korte termijn’ alsnog de aanschrijving onder dwangsom te versturen, om de illegale bewoning van het bijgebouw te beëindigen. Het verlenen van een ontheffing ziet de gemeente namelijk niet zitten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.