noodgedwongen afscheid van de molle voor scouting haarle

Dit voorjaar wordt het gebouw met de grond gelijk gemaakt om ruimte te creëren voor een royale woning. Het pand is tientallen jaren in het dorp in gebruik geweest door allerlei verenigingen en organisaties: van KPJ, muziekbandjes, hobbyclubs, kinderopvang tot Scouting. De scouts zijn de laatste actieve gebruikers van de Mölle, maar hebben nog geen definitief alternatief voor handen. Daarom zijn de materialen inmiddels op verschillende locaties in het dorp ondergebracht.

De bijeenkomsten van de bevers, welpen en scouts worden tijdelijk in de BSO-ruimte gehouden. Wel is Scouting Albaldah samen met hondensportvereniging Sprengenberg in een ver gevorderd stadium om aan de Almeloseweg een nieuw onderkomen te realiseren. Die plannen zijn zo goed als gereed; het wachten is op de benodigde vergunningen en het bijeensprokkelen van de financiële middelen.

Wrang
Het is enigszins wrang voor de scouts om te moeten verkassen. Uitgerekend in hun jubileumjaar – de groep is in 2007 opgericht – moeten ze uit het pand waar ze hun vereniging hebben zien opbloeien tot een volwassen groep. Dat de verhuizing er een keer aan zat te komen gonsde al enige jaren door het dorp, maar de plannen voor nieuwbouw van woningen op deze locatie werden telkens uitgesteld. Vorig jaar ging de kogel toch nog door de kerk en kwam de ontwikkeling in een stroomversnelling.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.