nog lagere rente energiebespaarlening overijssel

Dak-, vloer of spouwmuurisolatie, zonnepanelen* of een warmtepomp? Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het allemaal mogelijk. Dankzij een flinke subsidie aan dit fonds heeft de provincie Overijssel voor haar inwoners en VvE’s  een rentekorting van 0,7 à 1,1 procent afgesproken. Door deze korting ligt de rente van de Energiebespaarlening Overijssel vanaf 1 januari 2017 tussen de 1,5 en 1,8 procent (peildatum 1 januari 2017 en afhankelijk van de looptijd en het individuele leenbedrag). Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 50.000,-. Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nlkunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via staging2.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op staging2.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens per gemeente.

*U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.

Dak-, vloer of spouwmuurisolatie, zonnepanelen* of een warmtepomp? Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het allemaal mogelijk. Dankzij een flinke subsidie aan dit fonds heeft de provincie Overijssel voor haar inwoners en VvE’s  een rentekorting van 0,7 à 1,1 procent afgesproken. Door deze korting ligt de rente van de Energiebespaarlening Overijssel vanaf 1 januari 2017 tussen de 1,5 en 1,8 procent (peildatum 1 januari 2017 en afhankelijk van de looptijd en het individuele leenbedrag). Het minimum leenbedrag is € 2.500,-, het maximum is € 50.000,-. Bent u ouder dan 75 jaar? Ook dan kunt u de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen.

 

Een energiezuinig huis biedt veel voordelen

Wooncomfort, lagere energiekosten, waardeverhoging van uw woning is uiteraard goed voor het milieu. In Overijssel hebben daarom – mede dankzij de oude duurzaamheidslening – veel woningeigenaren de afgelopen jaren al maatregelen getroffen om hun huis duurzamer te maken. De provincie Overijssel heeft de doelstelling om voor 2020 ongeveer 45% van alle koopwoningen in Overijssel op energielabel B te krijgen. Aanpakken dus!

 

Bijdrage van de overheid

Gaat u aan de slag met isoleren? Dan krijgt u voor ongeveer 20% van de kosten subsidie. Voor VvE’s  is er ook een subsidie aan te vragen voor energieadvies. Voor het opwekken van energie is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Op energiesubsidiewijzer.nlkunt u zien welke subsidies er zijn voor het verduurzamen van uw woning.

 

Energieloket in uw gemeente

U kunt de Energiebespaarlening Overijssel aanvragen via staging2.energiebespaarlening.nl/overijssel. Wilt u meer informatie of advies over de maatregelen om uw woning te verduurzamen? Neem dan contact op met het energieloket in uw gemeente. Op staging2.overijssel.nl/energieloketten vindt u de contactgegevens per gemeente.

 

*U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De andere 25% van het leenbedrag moet geïnvesteerd worden in andere maatregelen van de maatregelenlijst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.