nieuwe aanpak voor cultuur in olst wijhe

Ut Huus, ’t Nut Olst-Deventer en stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe besloten onlangs de handen ineen te slaan om het culturele aanbod in Olst-Wijhe beter op elkaar af te stemmen. Daarbij hebben de initiatiefnemers bewust gekozen voor een ontwikkelingsmodel dat inmiddels is begonnen met de programmering van vier voorstellingen in de theaters in Olst en Wijhe.

“De theatervoorstellingen zijn de eerste stap”, vertelt Jack Nuissl van ‘t Nut. “De inventarisatie, de gezamenlijke publiciteit en agendering van lokale culturele activiteiten een volgende.”

Culturele barometer

Een vroegtijdige signalering van culturele initiatieven en het verbinden van activiteiten maken deel uit van het vervolgtraject. Door initiatieven al vroeg in kaart te brengen, moet een soort culturele barometer ontstaan. “Dit kan anderen inspireren en ervoor zorgen dat mensen aanhaken”, aldus Angelieke Huisman van ut Huus.

De partijen willen voornamelijk faciliteiten en randvoorwaarden – organisatorisch, technisch, financieel en juridisch – optimaliseren. Weloverwogen wordt daarbij niet gedacht aan een vaste structuur. De vorm van de samenwerking zal vooral gerelateerd moeten worden aan de behoefte(n).

Voorstellingen

Momenteel staan er al vier voorstellingen op de rol: twee in Olst en twee in Wijhe. Vrijdag 10 maart komt pop-folk-band Idris naar het Capellenborgtheater, zaterdag 25 maart speelt Thijs Kemperink zijn voorstelling ‘Zleur’ in het Holstohustheater, zaterdag 8 april is 3Koteboebo te zien in het Capellenborgtheater en de kindervoorstelling ‘De snelste zebra ter wereld’ wordt op zondag 9 april uitgevoerd in het Holstohus.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij DA Bourquin in Wijhe en Boek & Kantoor Korten in Olst. Reserveren kan ook door te mailen naar voorstellingen@uthuus.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.