Home / archiefcentraal / nieuwbouw wooldhuis na de zomer van start

nieuwbouw wooldhuis na de zomer van start

Zodra de hofjeswoningen gereed zijn, volgt afbraak van het voormalige verzorgingshuis, waarna er weer twee appartementencomplexen met in totaal 44 appartementen zullen herrijzen. Het gaat grotendeels om huurappartementen; de  plannen voorzien echter ook in minimaal vijf koopappartenten. Ook ontmoetingscentrum De Heerenbrink krijgt een aantal extra voorzieningen. Als laatste wordt het verpleeghuisdeel voor 32 verpleeghuisplaatsen (her)verbouwd. Bij de bouw is er aandacht voor duurzaamheid en de opwekking van duurzame energie.  

Het blijft gedurende de verbouw mogelijk om zowel extramurale zorg als ook verpleeghuiszorg te blijven bieden omdat er tijdelijke huisvesting geregeld wordt waar ook het huidige personeel de werkzaamheden voort kan zetten.

Na het ontvangen van de omgevingsvergunning start de bouw van de hofjeswoningen, gelegen tussen de Veltkamplaan en de begraafplaats. Voor de bouwvakantie zal dit terrein bouwrijp gemaakt worden. Het bouwen van de hofjeswoningen zal geen gevolgen hebben voor de woonsituatie van huidige cliënten. Zij kunnen in het huidige appartement blijven wonen. Voor omwonenden, cliënten en familie worden informatiebijeenkomsten belegd.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.