Home / archiefcentraal / natuurlijk huus minder plastic geen plastic

natuurlijk huus minder plastic geen plastic

Meest schrijnende voorbeeld: we kregen eens een plastic zonnebloem met zonnepaneeltjes op de plek waar regulier de zaden zitten. Als je die voor het raam zette ging die ronddraaien, als bewijs dat zonnecellen werkten. Die troep kom je nog wel eens tegen bij de kringloop. Dan is de levensduur net iets langer.

Terug naar de Prijsvechter. Er werd ook een Nederlandse fabriek aangehaald die drinkbekers en broodtrommels maakt die langer meegaan. ‘Daar ga je zuinig mee om, die wil je langer bewaren’, zei de bedenker van dat langduriger plastic.

Maar plastic is plastic. Of het nu twee maanden of tien jaar duurt voordat het afval is, afbreken duur 10-miljoen jaar… Dat zat in het programma. Ook dat we in 2050 meer plastic in de oceanen hebben dan vis! Die broodtrommelmaker zal wel een deel van het programma betaald hebben.

Waarom gaan we de plastic soep niet te lijf door plastic in zijn geheel te verbannen?
Maar hoe krijg ik dan mijn brood mee naar het werk?
Zie nu maar? De goede vragen komen direct al aan de oppervlakte. Tja, hoe doe je dat. Wist je dat je van bamboe ook heel goed broodtrommeltjes kunt maken?

In ’t Natuurlijk Huus hebben we er een hobby van gemaakt dingen back to basic op te lossen. Toiletpapier stapelen we op een stukje afvalhout dat we op een afvalplankje schroefden en de rollen aan de muur hangen aan een stukje touw. Zeg nou zelf, ooit zo’n mooie wc rol-houder gezien?

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.