natuurbericht rammelende hazen die zijn tikkertje aan het doen

Bruggeman is op weg naar weer een natuurbericht: “Geleidelijk veranderdt het landschap. Eiken en berken maken steeds meer plaats voor populieren en wilgen. Deze zijn beter bestand tegen de hoge grondwaterstanden in dit laag gelegen gebied. Het goed beveiligde gemaal staat bij de laatste knotwilg. De weg er naar toe is spiegelglad.

 

Eenmaal op het dijkje zoek ik tevergeefs naar de zeven neergestreken zilverreigers. Ze lijken opgegaan in het witte landschap. Hazen zijn tikkertje aan het doen en vanaf zijn uitkijkpost kijkt een buizerd ijskoud toe. Een muskusrat schiet onder water en watervogels liggen roerloos in de luwte tussen het riet. Ook in het bos is het al net zo stil, geen vogel te zien. Bij deze koude oostenwind doet de natuur even niet meer mee.

Op de foto’s zie je rammelende hazen en een buizerd (met de telescoop gemaakt) en het beveiligde gemaal met knotwilgen (met de reguliere fotocamera gemaakt).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.