markespelers vieren 30 jarig jubileum met blijspel in herxen

Er is gekozen voor een vrolijk blijspel in drie bedrijven, waarbij ook twee rollen in het dialect worden gespeeld. ‘Pas op voor de buren’ is geschreven door Hans van Wijngaarden (en bewerkt door Alie Grootenhuis) en de regie is ook in handen van Alie Grootenhuis. Omdat de Markespelers graag iedereen in de gelegenheid willen stellen om te genieten van deze jubileumvoorstelling, hebben ze dit jaar voor het eerst ook een middagvoorstelling gepland. Deze wordt gespeeld op vrijdagmiddag 3 maart in Dorpshuis de Herxer Marke in Herxen. De zaal is open vanaf 14.00 uur en de voorstelling start om 14.30 uur. De entreeprijs voor de 55+ voorstelling is €5,00 inclusief een kopje koffie of thee.

Dit jaar zijn er enkele wisselingen binnen de spelersgroep. Als ‘speler van het eerste uur’ maakt Bennie Eikelboom zijn rentree bij de Markespelers en daarnaast krijgen ze versterking van een debutant: ‘Herxense’ Marie Boeuf. Deze gezellige groep spelers is op dit moment hard aan het repeteren (met veel humor) om zich het stuk eigen te maken. Zoals je van ze gewend bent, trakteren ze je op een avondje onbezorgd genieten met veel humor.

Dokter Pil
Het stuk ‘Pas op voor de buren’ gat over Dokter Pil, die 25 jaar huisarts is. Een jubileum dus. Aanleiding voor zijn patiënten om hun geneesheer een feest en een vakantiereis aan te bieden. Zijn buurman, accountant Jan van Dalen, penningmeester van het feestcomité, ontdekt tot zijn schrik een tekort van 1.500 euro. Hij heeft de vrijgevigheid van de patiënten te hoog ingeschat.

Om dit tekort aan te zuiveren, is hij maar zo vrij om de dokterswoning, tijdens diens vakantie, te verhuren aan Kees en Koba van Aalst. Een raar uit de klei getrokken stel vakantiegangers. En Kees wordt prompt aangezien voor de dokter, die in zijn onnozelheid, ouderwetse maar niettemin waardevolle adviezen rond strooit. Als dochter Jose komt opdagen om een weekend in haar ouderlijk huis door te brengen, wordt het een heerlijke chaos.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.