marcel strijtveen in race voor gouden grutto

Marcel vertelt: “Ik kan enorm genieten van het kenmerkende geluid van de grutto en zijn baltsgedrag. Dat is toch wel het mooie van onze weidevogel polder het Lierderbroek.Toen in 2006 onze mooie polder bedreigd werd door een kilometer brede bos zone, zag ik in dat de tijd rijp was om van een bedreiging een kans te maken! Samen met 9 boeren kochten we 50 hectare natuurgrond, die we hebben ingericht voor weidevogel natuur door onder andere watermolens voor vernatting en natuurvriendelijke oevers Het aantal broedparen explodeerde. Het succes was zo groot dat dit een uitwerking had op de hele polder. Iedereen ging meer aan weidevogelbeheer doen, waardoor in zes jaar tijd het aantal weidevogels in de polder verdubbelde. Het project kreeg landelijke uitstraling als voorbeeld hoe gewone boeren, succesvol samen kunnen boeren met de natuur.

Ook ben ik lid van het Boerengilde, een groep melkveehouders die met hun boer zijn, hun levenswijze, staan voor oude waarden in een nieuwe tijd. Niet alleen groter en meer, maar produceren met oog voor mens, dier en natuur. Ze willen laten zien dat hun vorm van veeteelt ook economisch aantrekkelijk is. De melk van het Boerengilde wordt verwerkt tot Weide Weelde zuivel: dat is lekker puur, goed voor de koeien, weidevogels en natuur. Bovendien wordt zo ook onze inspanning voor de natuur beloond met een extra vergoeding voor de melk.

Ik vind het een grote eer dat ik genomineerd ben voor de Gouden Grutto en zou me graag nog meer inzetten voor de weidevogels en een goed verdienmodel voor boeren. Vind jij ook dat ik een inspiratie kan zijn voor meer boeren om succesvol te boeren samen met de natuur? Stem dan op https://staging2.redderijkeweide.nl/boer/marcel-strijtveen “

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.