luttenberg op zoek naar nieuw volkslied

Momenteel is het lijflied van de Luttenbergers ‘Rust heerst over onze velden…’, in 1988 gecomponeerd door Rudy de Heus en van tekst voorzien door Theo Kemper ter gelegenheid van 150 jaar kerkdorp. Het klinkt al vele jaren bij feesten en vieringen in de Parel van Salland. 

Rust?
Maar het lied is niet echt meer van deze tijd; een klassieke, nogal kerkelijke melodie met gedragen en verouderde woorden zoals: ‘onze stee’ en het ‘kleppende klokje’. “Het refrein gaat over de rust die over onze velden heerst en over hoe tevreden we zijn in onze Parel van Salland. Dat laatste is natuurlijk nog steeds van toepassing, maar of het nu zo rustig is? Er gebeurt juist heel veel”, aldus het bestuur van Luttenberg 700.

Ze zien het feestjaar 2018 daarom als uitgelezen moment voor een nieuw volkslied. Creatieve Luttenbergers worden opgeroepen hieraan mee te werken. “Vrees niet, we willen het oude lied niet meteen in de prullenbak gooien, maar toch de mogelijkheid bieden om een nieuw alternatief muziekstuk met tekst in taal van deze tijd te gebruiken.”

Wensenlijstje
Zo’n nieuw volkslied zou volgens het bestuur prima in het dialect kunnen. “Juist om te benadrukken dat we trots zijn.” Ook een lied met refrein is wenselijk, twaalf coupletten is daarentegen niet zo nodig. “Een krachtige, vrolijke melodie, sterke tekst, handelend over de (aantrekkings)kracht van onze gemeenschap en als het kan met een beetje humor”, zo luidt het wensenlijstje.

Wie een poging wilt wagen kan zijn of haar lied inleveren bij het bestuur van Luttenberg 700. Voor de maker(s) van het winnende lied is er eeuwige roem en een leuke attentie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.