linderte en rietkraag winnen raalter schoolhandbaltoernooi

Sportcentrum Tijenraan zat donderdag vol met fanatieke jongens en meisjes die met elkaar de strijd aangingen. Maar liefst 24 teams deden mee. Uiteindelijk wonnen de Linderte (meisjes) en de Rietkraag (jongens) uit Raalte beide in de finale van de Gerardus Majella-teams uit Broekland.

Maar zeker zo belangrijk was de Fair Play-prijs, die beschikbaar is gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag. Deze werd door de organiserende handbalvereniging Kwiek uitgereikt aan de leerlingen van de Gerardus Majella. Alle scholen scoorden hoog op het gebied van Fair Play, maar de school uit Broekland scoorde net iets beter dan de overige deelnemende basisscholen.

Handbalvereniging Kwiek en Sportbedrijf Raalte waren trots op de grote opkomst en het sportieve gedrag van de verschillende scholen en teams. Opvallend was bijvoorbeeld dat na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding.

Regionale samenwerking
Ook dit schooljaar stelt het Sportbedrijf bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play-prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Meer informatie over Fair Play is te vinden op staging2.sportbedrijfraalte.nl/fairplay

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.