lemelerveld zoekt ondernemers

Meer dan driehonderd inwoners namen deel aan het onderzoek. Kroonplein Collectief heeft deze verspreid om de tevredenheid van de consument over het winkelaanbod in Lemelerveld in kaart te brengen. “Met het aantal reacties is een representatief beeld gekregen. De consumentenvraag is hiermee bekend,” gaat Neppelenbroek verder. “Graag zien wij dat ondernemers in deze gaten in de markt duiken. Wij zijn dus op zoek naar enthousiaste ondernemers.”

Kroonplein Collectief is een initiatief om leegstaande winkelruimte in het hart van Lemelerveld tegen te gaan. “We willen de leefbaarheid en de werkgelegenheid vergroten, dat is ons doel.”

Neppelenbroek heeft het onderzoek met Tom Eilert opgezet. Ervaren onderzoeker Eilert geeft in het kort de essentie van de resultaten weer: “Het huidige winkelaanbod wordt beoordeeld met een 5,4. Maar liefst 66 procent gaf aan een modewinkel te missen en daarbij bovenop mist vijftien procent een schoenenwinkel. Andere productcategorieën die breed worden gemist zijn: boekhandel (47 procent), kantoorartikelen (41 procent), speelgoed (39 procent) en sportartikelen (25 procent). Een duidelijke conclusie is dat er mogelijkheden zijn voor een of meerdere ondernemers. Er is meer dan voldoende potentiële afzet in een kern met vijfduizend inwoners en een groot voorzieningsgebied om het dorp heen.”

Een groep vrouwelijke ondernemers heeft zich inmiddels gemeld en pakt de handschoen op. Zij hebben een actieve werkgroep gevormd en onderzoeken concreet de mogelijkheid voor een shop-in-shop concept. Neppelenbroek: “Wij juichen dat enorm toe en geven graag ondersteuning. Maar ook andere initiatiefnemers kunnen bij ons aankloppen. Dat kan vrijblijvend en discreet want niet iedereen roept het direct van de daken.

Kortom, neem voor vragen contact op met het Kroonplein Collectief. Via de website staging2.kroonplein-collectief.nl/contact kan dat. Wij behandelen de contacten vertrouwelijk. Wij zijn als Kroonplein Collectief er van overtuigd dat Lemelerveld met deze initiatieven snel de leegstand in het bruisende hart terugkrijgt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.