lauk sollicitatie

Vorige week vrijdagavond in de Theaterzaal (die naam zegt het al) van De Leeren Lampe was ik bij het Gein Gala Bal van CV de Stöppelkaters. Een echte culturele avond, mag ik zeggen. Zo lieten leden van de Raad van Elf zien en horen dat ze bijna net zo goed zijn als de fameuze drie tenoren Plácido Domingo, José Carreras en Luciano Pavarotti. Bijzonder was ook clubvoorzitter Roy Schulten, die houdt een minuut stilte in voor niet-overleden leden. Echt artistiek dus.

Een dag later heb ik die andere populaire culturele traditie in Salland bezocht, de voetbal. Oftewel Rohda Raalte tegen Heino. Omdat ik vrees dat leden van de Culturele Adviesraad Raalte het sportkatern niet lezen, nog even de uitslag; 1-1. En bij de sponsorteams werd het 2-2. Met meer dan 1500 mensen een typisch cultureel Sallands evenement; groot tegen klein, rood-geel tegen groen-wit, arrogantie tegen grote mond. Toch was het bijzonder vriendelijk en feestelijk ondanks noodzakelijke rookpauzes. Alleen bij een door een kwajongen in brand gestoken paraplu op de tribune kwam de vriendelijke Rohda-secretaris Menno Wolters keihard in actie; “Ik heb gezegd dat dat toch echt niet kon.”

Om een compleet beeld te krijgen van cultuur in Raalte, is mijn geliefde beterhelft met haar onderwijsvriendinnen zaterdagavond naar de voorstelling ‘Vuile huichelaar’ in het Hoftheater geweest. Dat is kleinkunst met de leden van het vroegere Mrs. Einstein die nu op zoek zijn naar de geheimen van de man. Ruim 100 vrouwen en 5 mannen konden meezoeken en zingen.

Zaterdagavond wil ik nog naar de Nicolaaskerk in Heino voor een Joe Cocker Tribute, cultuur ‘With a little help of my friends’. Ik denk dat dit voldoende onderbouwing is van mijn sollicitatie. In afwachting van uw afwijzing verblijf ik.

PS: Graag wil ik het adres van uw penningmeester. Dit culturele veldwerk kost nogal wat, ondanks het smakelijke sponsorstamppotbuffet van Joop van der Enk (moest ik van hem doorgeven in ruil voor twee halve rookworsten), dus ik wil bij uw penningmeester graag de bonnetjes declareren. Als ik ze niet kwijt ben. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.