Home / archiefcentraal / koningsbelte atb tocht in nieuw heeten

koningsbelte atb tocht in nieuw heeten

Er is een afstand van 65 km toegevoegd specifiek voor de avontuurlijke en fanatieke fietser. Op de 35 km kan iedereen genieten van alles wat onze omgeving te bieden heeft, terwijl de 50 km voor de sportieve fietser juist een mooie uitdaging is.

Er is afwisseling en er zijn veel single-tracks in onze prachtige omgeving aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Vooral de 50 en 65 km kennen een uitdagend traject met vergezichten en flink wat hoogtemeters, bedoeld voor de geoefende ATB-er. Ook dit jaar zijn er een aantal extra uitdagende stukken in het 35 km parcours opgenomen, die je ook mag overslaan.

Bij de finish is een fietswasplaats beschikbaar. Op de start-finish-locatie is de beveiliging van de fietsenstalling verder opgevoerd, zodat zonder zorgen de inschrijving en na afloop een kop soep gedaan kunnen worden. De prima douche faciliteiten voor mannen en vrouwen zorgen ervoor dat je schoon en fit huiswaarts gaat. De organisatie werkt er hard aan om jou een totale bike-experience te bezorgen.

De tochtorganisatie ondersteunt het natuurzorgsysteem “S(up)port-for-Nature”. Een deel van het inschrijfgeld wordt besteed aan aanleg en onderhoud van o.a. wandel-, fiets- en ATB-routes op de Sallandse Heuvelrug. Een mooie bundeling van de krachten tussen natuurbeheerders en sportorganisatoren voor een langdurige samenwerking!  

Grote delen van de tocht zijn normaal niet toegankelijk voor ATB-ers. De tochtorganisatie hecht dus veel waarde aan de geboden gastvrijheid, aan respect voor de natuur en aan respect voor andere gebiedsbezoekers. Doe jij ook mee?

Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. Neem contact op met de organisatie en doe mee!

De tochtorganisatie is in handen van wielervereniging CRT Raalte en de activiteitencommissie van sportvereniging Nieuw Heeten, ondersteund door EHBO Nieuw Heeten/Heeten.

De tocht van 65 kilometer van de Koningsbelte ATB-tocht op zondag 5 maart start tussen 09.00 en 09.30 uur. De overige afstanden starten tussen 09.00 en 10.00 uur. 

Voor verdere info: atb.crtraalte.nlwww.crtraalte.nl of www.nieuwheeten-online.nl.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Home / archiefcentraal / koningsbelte atb tocht in nieuw heeten

koningsbelte atb tocht in nieuw heeten

De naam is nieuw, omdat de tocht vernieuwd is. De tocht is omgevormd tot een drie-sterren tocht van de NTFU. Er is een afstand van 65 km toegevoegd voor de avontuurlijke en fanatieke fietser. Op de 35 km kan iedereen genieten van alles wat onze omgeving te bieden heeft, terwijl de 50 km voor de sportieve fietser juist een mooie uitdaging is. De start is voor de 65 km van 9:00 tot 9:30 uur en voor de overige afstanden tussen 9:00 en 10:00 uur.

Er is afwisseling en veel single-tracks in onze prachtige omgeving aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Ook dit jaar zijn een aantal stukken in het 35 km parcours opgenomen als ‘extreme’, die je ook mag overslaan via een ‘easy’ track. Op de start-finish-locatie is een beveiligde fietsenstalling aanwezig, zodat zonder zorgen de inschrijving en na afloop een kop soep gedaan kan worden. De prima douche- en kleedfaciliteiten voor mannen en vrouwen zorgen ervoor dat u schoon en fit huiswaarts gaat.

De tochtorganisatie ondersteunt het natuurzorgsysteem ‘S(up)port-for-Nature’. Een deel van het inschrijfgeld wordt besteed voor aanleg en onderhoud van onder andere wandel-, fiets- en ATB-routes op de Sallandse Heuvelrug. Een mooie bundeling van de krachten tussen natuurbeheerders en sportorganisatoren voor een langdurige samenwerking!

Grote delen van onze tocht zijn normaal niet toegankelijk voor ATB-ers. De tochtorganisatie hecht dus veel waarde aan de geboden gastvrijheid, aan respect voor de natuur en aan respect voor andere gebiedsbezoekers. Doet u mee met ons? Voor de jeugd (vanaf 10 jaar) is er de mogelijkheid om onder begeleiding een flink deel van de tocht te rijden. Neem contact op met de organisatie en doe mee! Kom je uit Nieuw Heeten, dan doe je mee.

De tochtorganisatie is in handen van wielervereniging CRT Raalte en de activiteitencommissie van sportvereniging Nieuw Heeten, ondersteund door EHBO Nieuw Heeten/Heeten. Kijk voor meer informatie op www.atb.crtraalte.nl, www.crtraalte.nl of www.nieuwheeten-online.nl

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.