kole kermse maakt zich op voor twintigste editie

Het thema van dit jaar is: ‘Van een Kôle Kermse thuiskomen’. “Waarom zouden we moeilijk doen”, stellen Bastiaan Veltien en Sil Journée namens het feest. “We hebben al de meest vreemde thema’s gehad. Van ‘Make skik, not war’ tot een Roze Zondag. Ditmaal houden we dicht bij huis.”

De organisatie is van plan om een aantal bevriende sportteams of carnavalsverenigingen uit te nodigen. Ze krijgen allemaal een zak munten aangeboden. Wat ze verenigt? Ze zijn ooit allemaal van een Kôle Kermse thuis gekomen na een verblijf in Broekland. Of dat nou was omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken of omdat ze dik hadden verloren.

Verder krijgt de tent natuurlijk een ‘koude’ aankleding. Dat betekent dus sneeuw. Bovendien worden er speciale wintermutsen bedrukt. “Maar verder geen gedoe. Het feest is goed zoals het is. Eigenlijk zijn we het levende bewijs dat een goed feest helemaal niet veel opsmuk nodig heeft. Tentje, bandje, biertje, dat is nog steeds de basis. Daar zorgen wij voor. Het publiek maakt het af met een beetje gooi- en smijtwerk. Met name op de zondagmiddag. Dat doet telkens weer wonderen.”

Programma
Het feest begint vrijdag 17 maart met een feestavond mmv DJ NilSound (uit Wesepe) en de formatie Franky’s Flying Circus. Deze band, een wisselend collectief van muzikanten, allemaal stamgasten van Café Dollars in Arnhem, was in het verleden ook regelmatig te gast op het feest. “Zie het maar als een kleine ‘best of’, in het kader van het twintigjarig bestaan”, vertellen Bastiaan en Sil. Aanvang is om 21.00 uur. Het programma gaat zaterdag om 14.00 uur verder met de ludieke veiling. De kavels liggen vanaf een uurtje of een ter inzage. ’s Avonds is er een feestavond met medewerking van DJ Total Tommy en de allround Top 40-band Session. Zondagmiddag vanaf 14.00 uur wordt het programma afgesloten met de feestband Tonca (“ABBA voor de vrouwen, Normaal voor de mannen en alles wat tussen zit”) en DJ Total Tommy.

Zie verder staging2.kolekermse.nl. De entree is altijd gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.