kinderclub in raalte voor kinderen in stressvolle gezinssituatie

Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven
De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners en is voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door het gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.

Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclubbijeenkomsten zijn er ook voor de ouders 3 bijeenkomsten waar opvoedingsvragen centraal staan. Ouders voeden hun kinderen in een spanningsvolle situatie op. Dit vraagt veel van hen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.

Voor meer informatie of aanmelden via secretariaat@mindfit.nl  of tel.nr. 088 – 6463348.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.