jonge mantelzorgers gezocht in salland en vechtdal

“Ik weet hoe het is om als kind te moeten zorgen voor een gezinslid” zegt Bertine, zelf jonge mantelzorger geweest en nu vrijwilliger als ervaringsdeskundig maatje bij Evenmens, informele zorg voor elkaar. Ze vertelt hoe fijn ze het zou hebben gevonden als er vroeger ook een maatje voor haar was die begreep hoe zij zich voelde. Nu kan ze maatje zijn voor een ander, dat geeft haar energie.

In het project ‘Ervaringsdeskundig maatje voor jonge mantelzorgers’ van Evenmens, informele zorg voor elkaar, brengen jonge mantelzorgers tijd door met een vrijwilliger. Ze zien elkaar om de week twee uurtjes voor de duur van minimaal een half jaar. Een goede klik is belangrijk, dat is vanzelfsprekend.

Ellen Bokdam, projectmedewerker van dit project, sprak een jonge mantelzorger tijdens één van de evaluatiemomenten met haar maatje: “Ik vind het zo fijn dat we veel leuke dingen doen en dat mijn maatje er de hele middag is voor mij en naar mij luistert. Taarten bakken vind ik het leukst!” Het doel van het project is aan de ene kant dat kinderen zich gehoord voelen en aan de andere kant dat vrijwilligerswerk leuk moet zijn. Daarom kijken we altijd wat het beste bij je past.

Wat kun jij betekenen voor een jonge mantelzorger? Stel je vraag aan ons; samen zoeken we naar passend vrijwilligerswerk voor jou als maatje! Meld je aan via mail naar ebokdam@evenmens.nl of 06- 33 75 39 07 / 0548-638830.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.