joelle en eline fietsen van kopenhagen naar laag zuthem voor goede doel

De meisjes in Peru wonen om verschillende redenen in het opvanghuis. Veel van hen komen uit gezinnen die ruim onder de armoedegrens leven. De ouders verdienen niet genoeg geld om de kinderen te onderhouden, waardoor ziekte en ondervoeding veel voorkomende problemen zijn. De kinderen gaan niet naar school, aangezien de ouders dit niet kunnen betalen. Veel meisjes zijn slachtoffer van huiselijk of seksueel geweld. Ouders lijden vaak aan een drank- of drugsverslaving en verwaarlozen hun kinderen.

Eline mocht afgelopen jaar vijf maanden werkzaam zijn als vrijwilliger in Hogar de Gina. Om de meiden in ‘Hogar de Gina’ een goed toekomstperspectief te kunnen bieden is geld nodig, dat willen zij bereiken door middel van de fietsactie. Hogar de Gina is volledig afhankelijk van donaties. Helaas heeft onlangs de grootste donateur noodgedwongen moeten stoppen, waardoor er een groot financieel gat is ontstaan. Daarom gaan Eline en Joëlle een sportieve uitdaging aan, om zoveel mogelijk geld op te halen voor de meiden van Hogar de Gina. Het kan en mag volgens hen niet zo zijn dat door financiële problemen deze meiden geen zicht meer hebben op een hoopvolle toekomst. 

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen organiseren de twee ook nu al andere evenementen om geld in te zamelen. Een voorbeeld daarvan is een etentje in het Trefpunt in Laag Zuthem, waar je na het betalen van een tientje kan aanschuiven. Ook is er zaterdagavond 18 februari in de kerk aan de Langeslag 38 een worship avond, onder leiding van de Dalfser band Burgeon. Dit begint om 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ‘Fietsen voor Gina‘.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.