inloopavond cda en pvda olst wijhe goed bezocht

Alle aanwezigen onderkenden overigens het verkeersprobleem. Er moet wat gebeuren om de verkeersdruk in het centrum van Olst te verminderen. De door het college van B. en W. gekozen oplossing om een noordelijke rondweg aan te leggen bleek hierbij bepaald niet onomstreden. Tegen deze optie bestaat flink weerstand, zo bleek maandag tijdens de inloopmeeting in het Holstohus. Het verkeersprobleem wordt daardoor maar ten dele opgelost, zo viel te beluisteren.

Ook de zuidelijke optie is niet onomstreden. Hierdoor worden het dorp en de landgoederen ten zuiden van Olst van elkaar afgesneden.

Verplaatsing van de bedrijven uit het centrum van Olst lijkt een goede optie om het vrachtverkeer uit het dorpshart van Olst te krijgen. Tegelijkertijd werd wel geconcludeerd dat dit een buitengewoon kostbare en tijdrovende optie is.

Naast de organiserende fracties van CDA en PvdA waren ook raadsleden van Gemeentebelangen Olst-Wijhe en D66 aanwezig in het Holsto. Ook het bestuur van Plaatselijk Belang Olst en de wethouders Engberink en Blind kwamen op de inloop bijeenkomst af.  Het initiatief om gewoon een  ‘aan tafel’ met elkaar van gedachten wisselen over de oplossing van een gezamenlijk probleem werd door de aanwezigen gewaardeerd.

Verwachting is dat de gemeenteraad van Olst-Wijhe medio september 2017 knopen doorhakt over de wijze waarop de verkeersproblematiek in Olst moet worden opgelost.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.