illegale bomenkap in buitengebied raalte groenlinks maakt melding

GroenLinks laat weten locaties te hebben bezocht naar aanleiding van een melding via het Meldpunt Bomen. Via dat meldpunt roept de partij op een seintje te geven wanneer bomen en/of struiken verdwijnen. Met name wanneer dat schijnbaar onterecht en onnodig gebeurt.

Forse sanctie
Op locatie troffen ‘de groenen’ inderdaad geveld bomen, terwijl er geen kapmelding is gedaan. Dat is wel verplicht volgens de Wet Natuurbescherming (WNB). Gezien de grootschaligheid van de velling in een gebied met de status ‘Natuur’ heeft GroenLinks besloten meer informatie op te vragen bij het bevoegd gezag en is voornemens een melding van illegale bomenkap te doen bij de Provincie Overijssel. Het niet nakomen van de WNB bij het vellen van bomen is een economisch delict waarop een forse sanctie staat.

Een tweede locatie betreft een erf waar de APV van toepassing is. GroenLinks Raalte heeft de gemeente verzocht de overtreding te onderzoeken, handhavend op te treden en mogelijk een sanctie op te leggen.

De regelgeving voor het vellen van bomen is sterk vereenvoudigd en glashelder. In het streven naar een groene en bomenrijke gemeente Raalte is het signaleren van illegale bomenkap een prioriteit voor GroenLinks Raalte. “Wij zullen ons inzetten voor het naleven van de regelgeving omtrent het vellen van bomen die onder de APV of de WNB vallen”, aldus de fractie.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.