hoe veilig is jouw paardentrailer laat het testen in raalte

Om zekerheid te krijgen over de veiligheid van een paardentrailer, worden in maart weer de bekende paardentrailercontroledagen van De Witte Smidgehouden. Dat gebeurt in Hengelo, Arnhem, Aalten, Warnsveld en ook in Raalte. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart kun je terecht aan de Zompstraat 10 in Raalte.

Tijdens de controle wordt de paardentrailer op meer dan 25 punten beoordeeld. Onder meer de wanden, vloer, remmen, oploop, banden en verlichting komen aan bod. Vooral de banden en de bodem zijn zorgenkindjes, stellen ze bij De Witte Smid. De bodem kan zelfs zo verrot zijn, dat het paard er doorheen zakt. Ook tijdens het rijden. “Je wilt er als paardenliefhebber toch niet aan denken dat je paard ineens midden op de snelweg staat”, aldus Jan Koop, eigenaar van De Witte Smid.

Eén op één terugkoppeling
Na afloop van de controle krijgt de eigenaar een keuringsrapport en een persoonlijke toelichting. De keurmeester vertelt exact wat er aan de trailer mankeert, laat het euvel zien en vertelt wat je moet doen om het te verhelpen. Wanneer je dat wilt, kunnen de monteurs van De Witte Smid de reparatie ook uitvoeren. Hiervoor kun je tijdens de controledag een afspraak maken.

Wie zijn paardentrailer gratis en vrijblijvend wil laten controleren tijdens één van de paardentrailercontroledagen, moet zich vooraf wel even aanmelden. Dat kan via telefoon (0575) 43 12 04.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.