Home / archiefcentraal / hans de kort fraude

hans de kort fraude

Hiermee dacht de verkoper, let wel met medewerking van de Gemeente Raalte, de belastingdienst voor € 84.000 te kunnen benadelen. Het Gerechtshof stak hier een stokje voor. Dat werd mogelijk doordat een oplettende en niet bange inspecteur de arglist niet accepteerde en ertegen in bezwaar en beroep ging.

De vraag rijst of het gedrag van het Raalter gemeentebestuur erg is. Ik dacht het wel, zeer erg zelfs. Het gemeentebestuur geeft hiermee het signaal af dat frauderen is toegestaan. Immers, als een gemeentebestuur als dat van Raalte de (centrale) overheid mag flessen, waarom zou dit de Raalter inwoners dan niet ook zijn toegestaan? Het Raalter college heeft er door de uitspraak van het Gerechtshof weer een enorm geloofwaardigheidsprobleem bijgekregen. De betreffende belastinginspecteur die geen genoegen nam met de fraude, verdient niets dan lof. Wellicht komt er nog een strafrechtelijk vervolg.

Hans de Kort

Raalte

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.