haarman ambitieus als voorzitter regio oost van lto noord

Ben Haarman uit Heino zei dat op de Vreugdehoeve in Zwolle bij de presentatie van het bestuur van de Regio Oost (Overijssel en Gelderland) van landbouworganisatie LTO Noord. Haarman, onder meer oud-wethouder in Raalte en oud-voorzitter van de Sallandse afdeling van LTO Noord, is voorzitter van dit nieuwe regiobestuur dat verder bestaat uit Dirk Dekker, Henk Jolink, Roelof Coster, Klaas de Lange, Wessel van Olst en Martien Nillessen uit andere delen van de twee oostelijke provincies. In de portefeuille van Haarman zitten onderwerpen als ledenbetrokkenheid, strategie, ruimtelijke ordening, verkeer en vitaal platteland.

Volgens de Heinoër is het belangrijk voor de landbouw om meer verbinding met de burgermaatschappij te zoeken; “Alleen met samenwerking kun je meer bereiken.” Wel vindt hij het belangrijk dat boerenbedrijven in principe op de huidige locatie kunnen uitbreiden. “En kan dat niet, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van natuurgebieden, dan moet de overheid meewerken om een verplaatsing naar een andere plek mogelijk te maken.”

De voorzitter, die op zijn Heinose bedrijf biologische voedergewassen teelt, wil ook een ‘veilig en bereikbaar platteland’.  “Als boeren zijn we niet alleen in het buitengebied, we moeten ook rekening houden met de burgers. De wegen moeten daarop aangepast zijn. Nu zie je dat bijvoorbeeld bij een nieuwe rondweg het landbouwverkeer daar niet meer over heen mag. Met als gevolg dat het zware landbouwverkeer noodgedwongen door de voor fietsers en wandelaars heringerichte centra van dorpen moet. Ook de infra moet goed zijn. Goed en snel internet is voor zowel de boer als de burger op het platteland enorm belangrijk geworden. Dat is eigenlijk een must geworden. In sommige gebieden zijn al goede en succesvolle initiatieven, in andere nog niet. Als LTO Noord regio Oost willen we die graag steunen.”

Het nieuwe bestuur. Op de foto van links naar rechts: Dirk Dekker (Nijkerk), Wessel van Olst (Ressen), Klaas de Lange, Martien Nillesen (Groesbeek), Roelof Coster (IJhorst), Ben Haarman (Heino) en Henk Jolink  (Drempt).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.