gewoon carolien wat is energetische therapie

Om en in (het lichaam) van ieder mens zitten ook velden van energie. In één van die velden kunnen ook blokkades zitten of ontstaan die doorwerken in het lichaam. De levensenergie kan hierdoor niet of nauwelijks stromen, wat pijn en ongemak veroorzaakt. Energetische therapie wordt al sinds het ontstaan van de mensheid toegepast voor het opruimen van blokkades en het bestrijden van angsten en aandoeningen. Je ziel stuurt het proces aan. Dat is altijd zo. Maar daar kunnen we niet altijd naar luisteren. Wij als mens zitten soms vast aan het menselijk drama. Daar kunnen we heerlijk in blijven hangen. We zitten vast aan allerlei waarden en normen en programma’s die niet van onszelf zijn. Dat hebben we soms niet eens in de gaten. Dan zitten we daar onbewust in “gevangen”.Je kunt als mens dus keuzes maken bijvoorbeeld om blokkades op te ruimen, anders te denken, je ziel meer te volgen. En soms maken we geen keuze. Dat is dan ook een keuze. Als overlevingsstrategieën en overtuigingen die je niet langer dienen langzaam worden losgemaakt, wordt het hoofd (het denken) en het gevoel rustiger en daardoor vrijer. Er ontstaat ruimte en daardoor meer ontspanning. .

In een energetische behandeling worden energetische velden gecorrigeerd, je wordt bewust gemaakt wat voor een effect dat heeft op het lichaam en de energie die in jou komt, wordt meestal benoemd en richt zich daar waar nodig is en herstelt het zelfhelend vermogen van het lichaam. De blokkades worden opgeheven en je wordt weer in balans gebracht. Meestal krijg je bovendien tools om te zorgen dat dat ook zo blijft. Je zult je energieker voelen en de ontstane ruimte geeft een blijvende ontspanning. Waar komt die helende energie vandaan? Voor de één uit de kosmos, de ander ervaart het als Goddelijke energie en een derde noemt weer een andere bron. Als dat belangrijk is, wordt er soms een kader geschapen van waaruit het komt. Maar in principe maakt het niet uit, belangrijk is dat het werkt! Ik ga zelf uit van de wet van Eén. Dat wil zeggen dat Alles Eén is. Dat alles met alles verbonden is. Je eigen verbinding met je eigen Oorsprong/ Bron. Je bent namelijk een Oorspronkelijk Goddelijk wezen met scheppingskracht dat een menselijke ervaring opdoet. Deze oorspronkelijke verbinding kun je steeds verder verdiepen, dus meer tot uitdrukking laten komen in en door jezelf als mens. 

reageer gerust;  info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.