gewoon carolien man vrouw of anders 1

Deze jongeman had geen XY chromosomen, zoals andere jongens. Hij had ook geen XX chromosomen, zoals meisjes. Op jonge leeftijd was al bevestigd dat deze jongeman XXY chromosomen had. Hij was een jongen met vrouwelijke geslachtskenmerken. Hij heeft dus mannelijke, namelijk een penis en testikels, en vrouwelijke geslachtskenmerken, zoals eierstokken. Uiterlijk zag hij eruit als jongen. De jongen is interseksueel.

Ik kende deze mogelijkheid, wist dat sinds 1936 atletes bij grote internationale sportwedstrijden onderzocht werden op het geslacht. Van 1968 tot 1996 was deze test zelfs verplicht voor alle vrouwelijke atletes bij de Olympische Spelen. Het doel was niet alleen bedriegers te ontmaskeren, maar ook om vrouwen met een andere, ‘verstoorde’ geslachtsontwikkeling uit de competitie te halen. Het gaat specifiek om vrouwen die door zo’n aandoening meer testosteron aanmaken. Sportorganisaties vonden dat deze vrouwen oneerlijke concurrentie zijn voor de tegenstanders. In de wereld konden wij deze mensen nog niet zo goed zichzelf laten zijn, er ontstonden vernederende geslachtskeuringen. In 1992 stopten ze ermee: wie officieel als vrouw leefde, mocht bij de vrouwen meedoen.

In de jaren 50 was het ook gebruikelijk dat interseksuele baby’s werden geopereerd. Dat deed men om de kinderen in hun latere leven verwarring te besparen over hun geslacht. Deze onvrijwillige operaties veroorzaakten vaak fysieke en mentale trauma’s. Volgens cijfers van de Verenigde naties is 1.7 procent van de wereldbevolking interseksueel. Ze noemen de aandoening Androgeen Ongevoeligheids Syndroom (AOS). Deze heeft verschillende uitingsvormen. Bijvoorbeeld een baby met een erg grote clitoris of een kleine penis. Vrouwen met vagina maar zonder eierstokken en baarmoeder. Bij mannen borstvorming, weinig gelaats- en lichaamshaar, kleine testikels en een ontbrekende zaadcelvorming (dat heet het Klinefelter syndroom) of zoals de jongeman: een penis, testikels maar ook eierstokken.

De ouders van deze jongeman wilden hun interseksuele zoon laten zijn zoals hij is. Als er problemen zouden ontstaan, wilden ze hun zoon de kans geven om mee te beslissen over zijn lichaam. Ze wilden graag mijn begeleiding met betrekking tot het aanvoelen en mogelijk in balans brengen van de verschillende hormonen en natuurlijk met wat er verder naar voren kwam. Dat lukte in de eerste belangrijke puberjaren heel goed. Toen moeder verliefd werd en liefde vond bij een vrouw stopte mijn begeleiding. Toen leek niet alleen hun kind XXY te hebben, maar in het dagelijks leven ontstond ook een soort XXY (vrouw-vrouw-man) relatie. Bijzonder.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.