gewoon carolien levengevende of afnemende ervaringen

Ik ken een aantal overtuigingen die misschien wel eeuwenlang in mij en in anderen zit; Als ik maar genoeg geld verdien, dan tel ik mee; ik verdien toch het allerbeste; als ik de beste ben, dan gaan alle deuren voor me open; als ik geld heb, dan heb ik macht; het moet gaan zoals ik het wil, enz. Als de één macht wil, dan heeft een ander … het tegenovergestelde vaak. Willen we dat?

Ja, ik merk aan sommige mensen in mijn omgeving dat zij dat graag willen en ze hebben een manier gevonden om deze macht te kunnen ervaren. Zij hebben vaak het woordje ‘moeten’ in hun denken; ik moet…. Van een aantal weet ik dat zij in hun jeugd en op andere zielenlagen veel machteloosheid hebben ervaren. Het voelt dan innerlijk als een soort ‘moeten’ om de balans, de eenheid te kunnen maken. Dat geeft lichaam en geest veel spanning, stress. Eigenlijk een levenskracht afnemende situatie. Lukt het om de macht neer te zetten, dan hebben ze meer rust en komt er meer eenheid in hun systeem, waardoor lichaam en geest een beetje kunnen herstellen. Lukt dat niet, dan komen er vaak innerlijk vragen; wie ben ik dan wel en hoe voel ik mij daarover?    

En daar gaat het volgens mij steeds meer om. Alles in het universum wordt geregeld. Iedereen krijgt wat zijn of haar ziel wil ervaren. De ziel hoeft niets te verdienen, de ziel is je wezen en komt hier op aarde om te proeven, te voelen, te zien en steeds meer innerlijke rijkdom te ervaren. Dat doet het door ervaringen op te doen. We hebben bestaansrecht gewoon door hier te zijn.

Een meneer kon een paar weken terug heel erg sterk de eeuwenlange overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’  loslaten uit zijn lichaam en binnen een zeer korte tijd ontmoet hij een mevrouw waarmee zijn hart meteen samensmelt. Zij ervaren nu liefde vanuit een verlichte relatie, in vrijheid verbonden. Dat zijn ervaringen waar veel levenskracht door het lichaam gaat en gelukzalige gevoelens en extase gevoelens aanwezig zijn. ‘Het kan dus toch, ik ga nooit meer voor minder….”, zegt hij. Dat zijn levenskracht gevende ervaringen. ieder mens volgt zijn eigen pad.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.