gebiedscooperatie moet economie raalte versterken

In april 2016 hebben 64 deelnemers met elkaar gewerkt aan het vraagstuk wat nodig is om Raalte in 2020 economisch krachtig te laten zijn. Daaruit zijn de veertien projecten gestart.

De gebiedscoöperatie is een middel om de projecten aan te jagen en geen doel op zich. Het mooie van de coöperatie is dat alle leden evenveel stemkracht hebben. Een gemeente of een groot bedrijf is niet belangrijker dan een ander.

De coöperatie vervangt bestaande organen niet, maar zal meer overkoepelend gaan functioneren. Iedereen kan zijn eigenheid behouden en de verbinding wordt gelegd op basis van de betrokkenheid bij de regio. Iedereen kan lid worden van de coöperatie. De leden zorgen er door hun contributie voor dat er ook financiën zijn om de projecten aan te jagen en te ondersteunen.

Bestuur
Zondagavond is een interim-bestuur aangesteld bestaande uit Ed den Besten (directeur Rabobank Salland), Henny Zomer (voorzitter Raalter Ondernemers Verbond), Gé Satink (Lens Accountants), Joop van den Enk (Joop van den Enk Catering) en Jaap Profijt (Profijtadviseurs). Het interim-bestuur heeft als taak om de coöperatie feitelijk op te richten en een ledenbijeenkomst te organiseren waar een nieuw bestuur gekozen zal worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.