financien de baas leidt inwoners olst wijhe uit doolhof

Financiën de Baas is een samensmelting tussen de Sociaal Raadslieden van De Kern en de Thuisadministratie van ut Huus en biedt hulp met inzet van professionals, stagiaires en vrijwilligers.

Doolhof
“We helpen onder andere met het op orde brengen en houden van de administratie, het invullen van formulieren en het vinden van de weg in het doolhof van verschillende instanties, regelingen en voorzieningen”, vertelt Marieke Lenters, een van de Sociaal Raadslieden.

Ook voor schuldenproblematiek kun je bij Financiën de Baas terecht. “We ondersteunen bij betalingsachterstanden en het creëren van overzicht op inkomsten en uitgaven. Ook helpen we bijvoorbeeld bij intakes voor de Voedselbank Raalte.”

Hierin speelt Minie Kettelarij van ut Huus ook een belangrijke rol met het oog op welzijn. “Bij mensen die zich melden voor financiële hulp blijkt er vaak meer aan de hand”, vertelt ze. “Dan komt welzijn in beeld. En andersom geldt dat natuurlijk ook. De samenwerking met De Kern is vervolgens heel nauw. Het is daarom ook een enorm voordeel dat we zo dicht bij elkaar in het Holstohus gehuisvest zijn. De lijnen zijn kort.”

Inlopen, afspraak of aanmelden
De hulp wordt ook geboden in het Holstohus in Olst, aan de balie van de Gemeente Olst-Wijhe. Dit gebeurt in de vorm van een inloopspreekuur – elke vrijdag tussen 9.00 en 12.00 – of een afspraak. Voor structurele begeleiding in de thuisadministratie kan een vrijwilliger bij de cliënt thuis komen. Ook kunnen cliënten zichzelf aanmelden via de website via het aanmeldformulier op staging2.financiëndebaas.nl. Verwijzers kunnen cliënten ook aanmelden via een apart aanmeldformulier op dezelfde site.

“Binnen een week nemen we contact op met de cliënt om te kijken wat Financiën de Baas voor hen kan betekenen”, aldus Klaaske Heidemans, ook werkzaam als Sociaal Raadsvrouw. “We verwijzen naar het spreekuur, boeken een afspraak in of we koppelen een vrijwilliger aan de cliënt voor structurele begeleiding in de thuissituatie. Deze laatste werkzaamheden hebben we overgenomen van Dinie Euverman van ut Huus in verband met haar pensioen.”

Het formulierenspreekuur op de dinsdagochtend van ut Huus is met deze nieuwe werkwijze komen te vervallen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.