fietsenwinkel mag van gemeente naar torenstraat wijhe

Toch vindt het college van burgemeester en wethouders dat er goede redenen zijn om mee te werken aan dit specifieke plan om een fietsenwinkel te vestigen aan de Torenstraat in Wijhe. Het pand heeft de bestemming ‘bedrijf’ in het bestemmingsplan Wijhe. Binnen deze bestemming is een rijwielherstelbedrijf toegestaan, maar detailhandel niet. De afwijking van het bestemmingsplan geldt dan ook alleen voor de verkoop van fietsen en aanverwante artikelen.

De gemeente wil medewerking verlenen aan deze afwijking van het bestemmingsplan omdat het de locatie geschikt acht voor een fietsenwinkel. De verkoop van fietsen vergt eenmaal meer ruimte dan normale detailhandel. Daarnaast neemt de gemeente mee dat het perceel Torenstraat 2 direct is gelegen aan het kernwinkelgebied van Wijhe en hetzelfde is ingericht als de Langstraat.

Te klein
Het huidige pand van de fietsenwinkel was te klein geworden. De ondernemer gaf bij de gemeente aan dat er geen ander pand beschikbaar is waar hij zijn fietsenwinkel zou willen vestigen.

Wethouder Herman Engberink: “Wij zijn nog steeds van mening dat het belangrijk is om compacte winkelgebieden te houden om versnippering tegen te gaan. Ook hechten wij veel waarde aan de samenwerking met Gastvrij Wijhe. Wij zullen hen ook in de toekomst, net als in het verleden, blijven benaderen om hun visie. In dit specifieke geval zijn er voldoende redenen om de omgevingsvergunning te verlenen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.