enthousiaste vrijwilligers gezocht voor amfibieentrek

Op beide locaties zal dit een ochtend zijn eind februari of begin maart (datum nog niet bekend). In april worden de voorzieningen  weer afgebroken.

Wil je liever meehelpen bij het overzetten van de dieren naar het water aan de overkant van de straat? Dit kan in overleg 1 of 2 keer per week in de periode van eind februari tot half april. In Wijhe alleen in de ochtend, bij de Kletterstraat zowel in de avond als de ochtend. Er is geen specifieke kennis van amfibieën noodzakelijk.

Wil je meehelpen bij de Kletterstraat in Olst? Geef je dan zo spoedig mogelijk op bij Ellen Schulten, email: ellenelenas@gmail.com. Vrijwilligers voor de locaties in Wijhe kunnen zich opgeven bij Margriet Heuvelink, telefoon: 0570–524594, mobiel: 06–15 233 266 of per email: paddentrekwijhe@gmail.com

Voor meer informatie kun je ons vinden en volgen op onze facebook-pagina: https://staging2.facebook.com/paddentrekolstwijhe 

Nog een advies voor automobilisten!
Als u ’s avonds veel padden/kikkers op de weg ziet, verminder uw snelheid tot onder de 30 km, dan is de slachting beperkt! Juist door een hoge snelheid klappen de dieren (die niet onder uw banden belanden) door onderdruk tegen de onderkant van uw auto. Dus: hoe harder u over de dieren rijdt, des te meer dieren eraan gaan

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.