energiek heeten gaat in 2017 voor isolatie

In het kader van deze actie zijn drie buurten geselecteerd, te beginnen op en rondom de Holterweg. Voor de andere buurten worden nog ambassadeurs gezocht die samen de kar willen trekken. Tijdens de buurtbijeenkomst op woensdag 1 maart vertelt Energiek Heeten over haar isolatie en de plannen voor Heeten.”

De buurt rondom de Holterweg is voor 1980 gebouwd. “Deze huizen zijn vaak matig geïsoleerd”, zegt Jan Oostewechel, die samen met Loeck Tomassen, Janet Besten en Jan Schonenberg de werkgroep Energiek Heeten vormt. “Daarom beginnen we hier, om samen met een aantal bewoners van deze buurt, behalve energiewinst, ook besparingen op inkoop en uitvoering te realiseren. Ook rondom de Herfkensstraat en Olt-Heten is veel energiewinst te halen. We willen heel Heeten inpakken met een warm vachtje. Alle signalen staan op groen: de spaarrente is zo laag dat je je geld maar beter in je woning kunt steken. Er zijn mooie subsidieregelingen en voordelige duurzaamheidsregelingen. Je wordt snel beloond voor je investering, want de terugverdientijd neemt af. En je krijgt er ook meer comfort en een beter milieu voor terug.”

Buurtbijeenkomst
Op 1 maart organiseert het buurtteam een bijeenkomst voor alle bewoners van Heeten. De werkgroep geeft dan uitleg over Buurkracht, het onderzoek dat een energieadviseur in de buurt heeft gedaan en over isolatie. Energiek Heeten nodigt iedereen uit op woensdag 1 maart vanaf 19.30 uur in ’t Trefpunt in Heeten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Al ruim 175 buurten in Nederland zijn samen met Buurkracht bezig met energie besparen en eigen opwek. Buurkracht onderzoekt, samen met het buurtteam, de beste bespaarmogelijkheden en een eigen buurtpagina. De eerste buurt heeft al een eigen website, waar Energiek Heeten informatie over acties en activiteiten in de buurt plaatst. Buurtbewoners die mee willen doen, kunnen hier (vrijblijvend) een account voor aanmaken.

Meer informatie
Het buurtteam is te bereiken via info@energiekheeten.nl. Neem voor meer informatie over Buurkracht contact op met Rana Berends via rana@buurkracht.nl of 06-50605389.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.