Home / archiefcentraal / echtpaar beumer uit heino 60 jaar getrouwd

echtpaar beumer uit heino 60 jaar getrouwd

Burgemeester Martijn Dadema ging bij het diamanten paar op bezoek om hen te feliciteren en hun namens de gemeente een lekkere gevulde mand aan te bieden. Geert en Riek hebben elkaar in 1953 leren kennen op het Lierderholthuisfeest. Geert was toen net onder dienst en het uniform maakte voldoende indruk op Riek om contact te zoeken. Nadat zij hem ’s avonds naar de trein had gebracht, was het aan!

Na hun trouwen kwamen zij te wonen op de boerderij die ze hadden overgenomen van een oom. Bijna veertig jaar hebben zij samen een gemengd boerenbedrijf uitgeoefend totdat ze deze in 1996 van de hand hebben gedaan. Geert en Riek zijn daarna naar het dorp verhuisd waar ze nu al weer 20 jaar met veel plezier wonen.

Geert was jarenlang actief als voorzitter van de Werktuigenvereniging en als bestuurslid van de Heleco, later Welkoop. Hij had van vroeger uit al een kaartclub die wekelijks bij elkaar kwam, vrienden voor het leven. Riek had haar eigen kaartclub en vriendinnen waarmee ze ook nu nog regelmatig afspreekt. Voor de Zonnebloem was ze jarenlang actief door zieke en oudere mensen te bezoeken.

Hoewel het leed zeker niet aan hun deur is voorbij gegaan, hun gezondheid hen soms danig parten speelt, blijven zij een opgewekt stel. Beiden zijn ze erg sociaal en met het lot van anderen begaan. Iedereen is welkom en vindt een luisterend oor. Een uitgebreide familie, vrienden en kennissenkring die ze allemaal een warm hart toedragen.

Sociaal, sympathiek, belangstellend, met de tijd meegaan en een positieve instelling hebben hen gebracht waar ze nu staan. Hun geheim: jarenlang samen werken en samen leven gaat alleen maar als je kunt geven en nemen en over een flinke portie humor beschikt om te relativeren. Goed contact met hun vier kinderen en tien kleinkinderen (en alle partners) staat voorop en samen met hen zullen zij dit jubileum vieren.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.