echte bakker jorink crossloop opnieuw koud glad en wit

Wat de lange afstanden van het Sallands Cross Circuit betreft, is alleen de strijd om de eindoverwinning op de 5 kilometer nog niet beslist. Afgelopen zondag scoorde Mark Groot Bronsvoort door concurrent Jorn Lammers in de eindsprint te verslaan. Casper van Leeningen uit Beekbergen was weliswaar op die afstand de snelste, maar hij doet niet mee aan het eindklassement van het SCC. De eindstrijd om de vijf kilometer bij de heren zal pas in de afsluitende crossloop in Olst beslist worden. Jorn is er namelijk komende zondag in Nijverdal niet bij, omdat hij dan op vakantie is.

Bij de dames zegevierde de Drentse Sabine Spreen op de 5 km. Met zijn zege op de 10 km nestelt Frank Meijer uit Hellendoorn zich ineens bij de top drie in het eindklassement. Jos Verdaasdonk is zeker van zijn eerste plek, maar de strijd om plek twee en drie is nog niet beslist. Ook hier zullen de kaarten in de komende wedstrijden geschud gaan worden. Bij de dames is Sarah-Lynn Reuver soeverein op de 10 kilometer; zij zegevierde afgelopen zondag voor de tiende keer en mag zich opmaken voor de grote huldiging op zondag 5 maart in het HOFtheater.

NK Cross
Bij het NK Cross voor Bestuurders in Raalte, dat na afloop van de Echte Bakker Jorink Crossloop werd gehouden, bleek Eddy van Hijum de snelste op de 10 kilometer. Ingrid Kaal-Baartman was de snelste dame op de afstand. Ook de enige dame trouwens. Remy Meijers won de 5 kilometer bij de heren. Martijn Dadema, burgemeester van Raalte, eindigde op die afstand als vierde. Hilde Palland-Mulder was de snelste vrouw (en ook de enige).

Het Sallands Cross Circuit gaat zondag 19 februari verder met de Toyota Konijnenbelt Eversbergcross in Nijverdal. Start en finish is bij de Atletiekbaan van ASV Atletics aan de Van Heerdtweg 5 in Nijverdal. De 10 kilometer start om 12.00 uur; de 2,5 km om 13.15 uur; de 1,5 km (t/m 9 jaar) om 13.35 uur; de 1,5 km (10 t/m 12 jaar) om 13.50 uur en de 5 km om 14.10 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.