Home / archiefcentraal / echt salland wil burgers meer betrekken bij natuurbeheer

echt salland wil burgers meer betrekken bij natuurbeheer

De natuurorganisaties nodigen iedereen uit om maandelijks deel te nemen aan een 10-minuten-enquête, om zo mee te praten, en soms zelfs mee te beslissen over recreatie, cultuurhistorie en uiteraard het natuurbeheer. Dit moet uiteindelijk leiden tot een beheer waar de meerderheid van de bewoners en bezoekers zich in kan vinden.

Betrokkenheid
De komende jaren werken de natuurorganisaties samen met de provincie Overijssel aan het verbeteren van natuur en landschap. Een belangrijk onderwerp hierbij is participeren met belanghebbenden. “Bewoners en bezoekers zijn erg betrokken bij alles wat hier speelt. Die betrokkenheid willen we graag benutten om zo samen tot een goed plan te komen”, zegt boswachter Ine Nijveld van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug.

Duidelijkheid en transparantie zijn hierbij belangrijke voorwaarden. “Een logische vraag kan zijn of we dan het hele beheer uit handen geven, dat is niet het geval. De basis van het beheer is namelijk vastgelegd in bijvoorbeeld Natura 2000 en in beheerplannen maar wij zien ruimte om het met bewoners te hebben over de precieze invulling. We geven daarbij helder aan waar wel en niet discussie over mogelijk is.”

Maandelijkse enquêtes
Sinds afgelopen week kan iedereen zich inschrijven voor deelname aan het panel en ontvangt elke maand een 10-minuten-enquête over Salland en omstreken. Aanmelden kan via www.echtsalland.nlDe boswachters geven met deze enquêtes deelnemers inzicht in het hoe en waarom van werkzaamheden en krijgen op hun beurt informatie terug over wat mensen wel, niet of anders willen. De uitkomsten worden via de site ook bekend gemaakt en er wordt teruggekoppeld wat hiermee wordt gedaan.

Lees ook

Spaaractie voor Sallandse vlag

RAALTE – Tien supermarkten in Salland bieden een spaaractie aan, waarbij de klanten stempels kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.