eagles onthutsend zwak vindt ook het mopperende publiek 1 3

En misschien mag het publiek ook wel op cursus ‘hoe ondersteun ik mijn team in nood’. Vanaf de tribune klonk het bekende Eagles-gezang alles met elkaar niet langer dan vijf minuten. Veel supporters gingen over tot mopperen op alles wat er fout ging. Toen Rashica tien minuten voor tijd de 3-0 binnenschoot (mooie goal, maar wel alle tijd), verlieten velen al vroegtijdig het stadion.

Maar die vroegtijdige verlaters misten wel in de slotminuut een mooi afstandschot van Crowley die de eindstand naar 1-3 schoot.

Eerste helft
De eerste helft was een behoorlijk matte vertoning. Er werd best leuk getikt, maar het is de vraag of de Eagles zich daar op koet voorstaan. Een beetje meer agressie lijkt niet onlogisch gezien de positie op de ranglijst.

Na het gebruikelijke kat uit de boom kijken kroop Go Ahead Eagles na een kwartiertje een beetje uit haar schulp. Antonia kwam op rechts een paar keer mooi door, maar zijn voorzetten waren niet altijd even gelukkig. Maar na twintig minuten legde hij er toch eentje op het hoofd van Sam Hendriks. Op onverklaarbare wijze ging die er echter onderdoor. En ook Manu was dicht bij een doorbraak. Op een haar na kreeg hij de bal net niet mee.

En toen was het na een half uur spelen zo ineens 0-1 na een frommelgoal van Ricky van Wolfswinkel. Eigenlijk was dat de eerste keer dat Vitesse zich en beetje richting Zwarthoed begaf.

In de 35ste minuut draaide Crowley op rechts voorbij de Vitesseverdediging, haalde de achterlijn, maar zette vervolgens tam voor. Hij legde de bal op de penaltystip, maar daar stond dan net geen Eaglesspeler.

Ook Sander Duits mag komende week extra trainen. Een voorzet van hem van links, vloog over alles en iedereen heen.

Tweede helft
De tweede helft startten de Eagles een stuk furieuzer. Met name Manu wakkerde het vlammetje aardig aan door na tackles op hem de ene keer flink door te rollen en de andere keer verhaal te halen op zijn opponent. Maar Vitesse liet zich daar niet door van de wijs brengen. Sterker, Lewis Baker liet zich in de 52ste minuut ineens ook vallen met enorm veel misbaar, maar leidde daardoor vooral de aandacht van de aanval van zijn teamgenoten af. Navarone Foor krulde de bal perfect in de rechter bovenhoek. Zwarthoed was kansloos.

Toen Baker vijf minuutjes later nog een tegen de grond ging, liep Manu tegen geel op en kreeg Duits er ook weer eens een keer eentje: protesteren tegen de scheids.

In de 70ste minuut bleek Eloy ineens geblesseerd. Trainer Henk Fraser heeft een reputatie opgebouwd dat hij zo’n blessure bij keeper verzoekt, zodat hij het tactisch allemaal even in alle rust kan omzetten, maar Room bleek echt geblesseerd. De lies, zo liet het zich aanzien. Tørnes is zijn vervanger.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.