dijc trots op jan smeekens een grote inspiratie

Smeekens werd vanmorgen wereldkampioen op de 500 meter, als eerste Nederlander in de geschiedenis van het WK Afstanden.

DIJC-voorzitter Alfons Saris: “Jan staat al tien jaar aan de top. Hij heeft veel gewonnen, maar de afgelopen jaren ook veel blessures en teleurstellingen gekend. Dat heeft hij achter zich gelaten. Hij heeft vandaag gepiekt en is nu gewoon de snelste ter wereld. Prachtig.”

Betrokken
Alfons is vooral zo blij omdat de Raaltenaar nog altijd zeer betrokken is bij DIJC. “Hij is altijd van de partij bij onze recordwedstrijden aan het eind van het seizoen. Dan staat hij met het rondenbord op de kruising als coach van onze pupillen en junioren en reikt de prijzen uit. Zijn handtekening staat op heel wat jasjes van DIJC-pupillen. Die jasjes zijn nu vast heel veel waard”, lacht Alfons.

Morgen vinden de clubkampioenschappen van DIJC plaats en de prestatie van Jan is volgens de voorzitter een geweldige stimulans voor alle deelnemers. “Ik hoop dat veel van hen morgen, net als Jan vandaag, dé race van het seizoen rijden en boven zichzelf uitstijgen op het juiste moment. Het is in ieder geval een goed moment om met zijn allen na afloop een borrel te drinken op dit geweldige succes.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.