deken van mist over bestuurscrisis bij kwiek

Een schokgolf, zo mag je het effect van het bericht dat het bestuur van Kwiek woensdag de deur uit deed gerust noemen. Daarin schreven de bestuursleden dat er ‘voor ons aantreden zaken zijn ondernomen waar wij niet achter kunnen staan en ook geen verantwoordelijkheid voor kunnen nemen’. Opstappen zagen ze als enige optie en zo kwam er na amper anderhalve maand al een einde aan hun bestuursperiode.

Onduidelijkheid
Dat het om administratieve en financiële zaken gaat is helder. Echter lijkt niemand te willen vertellen waar precies het pijnpunt ligt. De nieuwste ex-voorzitter Roy Schulten zwijgt erover, evenals zijn voorganger Wim Kieftenbeld.

Ook bij het vlaggenschip van de vereniging heerst onduidelijkheid. Monique Swartjes, trainster Kwiek 1: “Wij weten nog niet wat dit betekent voor de club, helaas. We moeten eerst weten wat er speelt en de consequenties ervan kunnen overzien.”

Commissie
Inmiddels heeft een aantal leden besloten op onderzoek uit te gaan; er is een speciale commissie gevormd die in samenwerking met een jurist alles tot op de bodem wil uitzoeken. “Wij zijn overvallen door de brief van het bestuur welke deze week is teruggetreden”, laat de commissie weten en voegt daaraan toe zich te beraden over de te nemen stappen.

De commissie zegt in de tweede helft van volgende week met verdere mededelingen te komen en stelt dat er geen directe gevolgen zijn voor de sportieve activiteiten binnen de club. Hoe anders zal dat zijn voor haar aangezicht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.