Home / archiefcentraal / de buurman het is tijd voor veel meer streekproducten

de buurman het is tijd voor veel meer streekproducten

Alle producten komen uit de buurt, maar niet persé uit Salland. Groente bijvoorbeeld, dat komt vooral uit de Koekoekspolder (IJsselmuiden), want dat is in Salland bijna niet te krijgen. Varkensvlees komt uit Heino en het rundvlees komt uit het Vechtdal, maar Ommen en Dalfsen, eigenlijk is dat ook gewoon Salland.

In die anderhalf jaar heeft De Buurman flink aan de weg getimmerd. Zo groeit de consumentenmarkt, en is de zakelijke markt erbij gekomen. Maaltijdboxen voor bedrijven en instellingen, maar ook werkfruit en de collectieve maaltijdbox, waarbij je ziet dat het veel werkgevers menens is het personeel gezond te houden.

Anderhalf jaar vooruitkijkend, wat zit er nog in het vat? Ja, De Buurman is op zoek naar een vegetarisch kok, zodat de maaltijdboxen daarmee uitgebreid kunnen worden. Volgens De Buurman is de tijd sowieso rijp voor veel meer lokaal voedsel. Het oude systeem heeft zijn langste tijd wel gehad, vind De Buurman, een offline-winkel in Zwolle zit er daarom ook aan te komen, en als het even mee zit gaat het concept zelfs landelijk.

Lees ook

‘Jackie en Oopjen’ en ‘Emma’ in Holstohus

OLST – Het Filmhuis Olst toont vrijdag 24 september na een lange corona-onderbreking weer twee …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.