de bagatelle breidt uit naar hardenberg

De nieuwe aanwinst wordt geleid door Willy Huisken en chef-kok Chiel de Groot die naar eigen zeggen op topniveau willen gaan koken en verzorgen. “Zie het maar als een Bagatelle plus met een groen en intiem karakter. Meer focus op wijn en spijs en vier gangen of meer”, aldus het duo dat na een grondige verbouwing van het pand aan de Gedempte Haven (aan de Vecht en in het centrum) veertig zitplaatsen kan aanbieden.

De gebroeders Huisken omschrijven de uitbreiding met een luxe restaurant als een logische volgende stap. “In de loop der jaren hebben we binnen de Bagatelle veel kennis en kunde verzameld en het is verantwoord om meer hooi op de vork te nemen. Voor chef-kok Chiel de Groot is het een mooie kans om culinair gezien helemaal los te gaan. Die uitdaging heeft hij ook nodig en voor ons is het geweldig dat we hem op deze manier binnen ons bedrijf kunnen houden.”

Sparringpartner
Uiteraard is in de zoektocht naar uitbreidingsmogelijkheden goed gekeken naar een locatie die de Bagatelle niet in het vaarwater zit. Met ‘Amused Food & Wine’ wordt een andere regio (Vechtdal) en een ander segment (chique) aangeboord. Bovendien is de personele bezetting zodanig dat het hoge niveau van de keuken in de Bagatelle kan worden gewaarborgd.

De huidige sous-chef Kasper Stam wordt de nieuwe chef en hij wordt bijgestaan door Jeroen Stegeman die voortaan als sous-chef door het leven gaat. “Beiden zijn al vijf jaar bij ons werkzaam. Het zijn straks andere handen die het doen, maar ze koken op dezelfde manier als Chiel. Voor onze gasten verandert er dus niets”, benadrukt Arno Huisken die per 1 mei de scepter zwaait in de Bagatelle maar nog wel op zoek is naar een ervaren rechterhand. “En het mooie is dat we onderling altijd ervaringen kunnen uitwisselen en elkaars sparringpartner kunnen zijn. Dat is goud waard.”

Prijsdifferentiatie
Overigens hanteert de Bagatelle sinds kort een zogenaamde prijsdifferentiatie voor het restaurant. Normaliter wordt een drie gangen diner aangeboden voor € 35,50, maar dat is nu de prijs voor de zaterdag. Op vrijdag en zondag betalen de gasten € 33,50 en op woensdag en donderdag  voor dezelfde gerechten slechts €31,50. “Hiermee hopen we gedurende de week nog meer beleving te creëren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.