cursus olstologie voor nieuwe inwoners en statushouders

De cursus start op dinsdag 7 maart 2017 in het Holstohus in Olst met een inleiding op het cursusprogramma. Het wordt een avond met informatie over de politieke en sociaal-culturele geschiedenis van Olst, verzorgd door onder andere burgemeester Ton Strien, Arie Oeseburg en Angelieke Huisman. Het initiatief voor de cursus Olstologie ligt bij een plaatselijke werkgroep waarin onder andere ’t Olster Erfgoed en Tourist Info zijn vertegenwoordigd. De cursus wordt voor de tweede maal georganiseerd: in 2008 was het een enorm succes met 47 enthousiaste deelnemers.

De cursus omvat verder diverse activiteiten. Zo staat er – uiteraard – een wandeling door Olst op het programma. Er zal worden stilgestaan bij markante plaatsen uit heden en verleden, zoals de watertoren en de Bökkers Mölle. Tijdens een dialectavond worden foto- en filmbeelden van het oude en nieuwe Olst getoond en treedt toneelvereniging Herman Heijermans op. De geschiedenis staat centraal bij het bezoek aan de IJssellinie.

En er wordt ook gefietst: langs de bekende aardehuizen en landgoederen zoals Spijkerbosch, de Haere en Hoenlo. Aandacht voor de natuur is er bij het bezoek aan het Infocentrum IJssel Den Nul met rondleiding door de Duursche Waarden. De cursus wordt op 7 november afgesloten met een quiz over de opgedane kennis en een diploma-uitreiking. De cursus start op dinsdagavond 7 maart 2017 om 20.00 uur in het Holstohus in Olst. Aanmelden kan via olstologie@gmail.com of 06-14064513 (Ankie van Bessen). Zie ook de facebookpagina Olstologie.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.