cu wil energieneutrale wegen en bruggen in overijssel

Statenlid Sybren Stelpstra: “Ik zie dat het Rijk daar concrete stappen in maakt, we kunnen in Overijssel ook zo’n stappenplan maken. Het past bij de transitie naar een duurzame provincie.”

Samen met zijn collega Alwin te Rietstap, woordvoerder verkeer en vervoer, heeft Stelpstra een aantal vragen voorbereid voor het college van GS. De CU wil weten of het college de lijn van het Rijk – die de A6 bij Almere tot eerste energieneutrale snelweg wil maken – wil volgen door ook voor de provinciale wegen en bruggen met een plan te komen.

De ChristenUnie wil graag met het college in gesprek over de contouren van zo’n aanpak. Het past volgens de Statenfractie in de lijn tot hernieuwbare energie en duurzaamheid, waarvoor onlangs plannen in Provinciale Staten aan de orde waren.

Wegen, bruggen en andere kunstwerken
Stelpstra en Te Rietstap willen weten in welke mate er nu al wordt ingezet op de verduurzaming en een energieneutrale aanpak van wegen, bruggen en andere kunstwerken. Past bij de planvorming rond de N340 bijvoorbeeld dat er nu al rekening mee wordt gehouden bij de aanbesteding, bijvoorbeeld waar het gaat om kabelwerk?

De ChristenUnie wil ook dat het college in gesprek gaat met het Rijk om de energieneutrale aanpak ook vorm te geven bij de huidige rijkswegen in Overijssel, waarvoor plannen in voorbereiding zijn. De fractie denkt dan onder andere aan de aansluiting A28/N340, kruispunt Bos bij Raalte (N35) en de verbreding van de snelweg tussen Deventer en Azelo.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.