concert in de lijdenstijd door kamerkoor collegium musicum salland

Dit programma is opgebouwd rond muziek voor de lijdenstijd uit de vroege en late barok. Voor deze periode uit het ‘kerkelijk jaar’ is veel expressieve muziek voor koren geschreven. Tijdens dit concert zijn o.a. werken te horen uit Duitsland van Schütz en Homilius maar ook werken uit Italië van o.a. Monteverdi en Allegri: het beroemde Miserere Meí.

Aan dit concert werkt verder mee het Iberus quartet (strijkkwartet), een vrij nieuw Spaans ensemble van jonge strijkers, dat vorige zomer winnaar was van de eerste editie van ’the Best Off’ ArtEZ Chamber Music, een concours van het Conservatorium in Zwolle. Organist Christian Drost uit Dalfsen, ook (meervoudig) concourswinnaar, zal de begeleiding op het kistorgel verzorgen.

Op 25 maart is het concert in de Nicolaaskerk in Wijhe om 20.00 uur en op 26 maart begint het concert om 15.00 uur in de Dorpskerk in Bathmen. De toegangsprijs bedraagt € 12,50. In de voorverkoop echter slechts € 10,- Kijk voor meer bijzonderheden en het bestellen van toegangsbewijzen op staging2.kamerkoorsalland.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.