burgerbelangen raalte wil gedegen vooronderzoek naar n35

“Bij herhaling heeft de gemeenteraad zich unaniem uitgesproken voor een verdiepte ligging, vanwege de barrièrewerking tussen het centrum en Raalte-Noord”, laat Ben Nijboer weten. “Veel inwoners van Noord hebben daar in eerdere discussies ook op aangedrongen. Sterker nog: velen gingen akkoord met ‘N35-rechtdoor’ onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat deze op termijn verdiept zou worden. Dat is de afspraak van de gemeenteraad met de inwoners! Dat kun je nu dus niet zomaar overboord gooien.”

Vanuit dezelfde afweging stelt Nijboer vragen bij de fietstunnel. “Uiteraard zijn we groot voorstander van een goede fietsverbinding tussen Raalte-Noord en het centrum. Liever vandaag dan morgen. Wie niet? Maar de vraag is: Moet dat per se met een tunnel onder de N35, waardoor de verdiepte ligging onmogelijk wordt gemaakt? Of is een fietsviaduct, waarbij de mogelijkheid van verdiepte ligging overeind blijft, een veel betere optie? Bovendien is een viaduct veel goedkoper, waardoor er geld overblijft voor andere knelpunten op de N35, zoals bij Mariënheem of de kruising met de Hagenweg.”

Het belangrijkste voor nu is volgens Nijboer om geen besluiten te nemen waar men later spijt van krijgt. Overigens gaat BurgerBelangen niet akkoord met een globale inschatting. “We willen dat gedegen gekeken wordt hoe de optie van de verdiepte ligging wél behouden kan blijven, zodat we een goede afweging kunnen maken.” Nijboer zal deze punten namens BurgerBelangen aangeven tijdens de inloopbijeenkomst die woensdag 1 maart om 17.00 uur in plaatsvindt in het Hoftheater.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.