burgemeester olst wijhe verontschuldigt zich nogmaals voor laat ingrijpen

Dat meldt RTV Oost.

“We hadden sneller een handhavingsbrief aan de eigenaar, huurder en bewoners moeten schrijven over het illegaal bewonen van een bijgebouw. Dat gebouw is niet geschikt voor bewoning. We hebben verzuimd die brief tijdig te sturen en dat betreur ik als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid. Ik heb daar publiekelijk excuus voor aangeboden.”

De burgemeester zei dit maandag in de raad in antwoord op vragen van de PvdA en het CDA. Inmiddels is er wel handhavend opgetreden en wordt het bijgebouw, een tot appartement verbouwde schuur, niet meer bewoond.

Commotie in de media
Over de bewoning van het complex aan de Hendrik Droststraat commotie ontstaan omdat de buurt geklaagd had dat het pand illegaal bewoond zou worden door Oost Europese arbeiders. Nader onderzoek wees uit dat alleen het bijgebouw niet voor bewoning geschikt is. De twee mensen die daar verbleven zijn inmiddels verhuisd en het pand wordt niet meer voor dit doeleinde gebruikt. “Ik ga binnenkort met het team handhaving om tafel om uit het voorval te leren”, aldus de burgemeester.

Op de vraag van de PvdA of bewoners in de straat niet vooraf door de gemeente geïnformeerd hadden moeten worden over de bewoning door de Poolse en Hongaarse arbeiders was het antwoord; “Dat lijkt me niet, het zijn gewoon Europese burgers, ik ga omwonenden ook niet van te voren informeren als het een gezin of studenten betreft die er gaan wonen”, aldus de burgemeester.

Communicatie met burger moet beter
De Partij van de Arbeid in de gemeente Olst-Wijhe is van mening dat je op een nette manier met de burgers moet omgaan en daar hoort in dit geval een stuk communicatie bij.

“Het gaat hier niet om een stoeptegel die recht gelegd wordt”, aldus PvdA fractievoorzitter Toon Schuiling, “maar om een situatie die van invloed is op de leefomgeving in de straat. Bovendien zijn omwonenden die de zaak aanhangig hadden gemaakt vanwege overlast, niet goed geïnformeerd over het handhavingstraject dat de gemeente heeft ingezet.”

De fracties namen uiteindelijk genoegen met het excuus en de belofte van de burgemeester dat er lering getrokken wordt uit het voorval.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.