brett zilver

Ik snoeide de takken langs de oprit en borstelde het mos van de straat. Mijn vrouw zeemde de ramen en boende de vloer. We hadden willen vertellen dat we elkaar ontmoet hadden tijdens een jeugddienst en dat er al gauw vervolgafspraakjes kwamen. Dat onze eerste zoen smaakte naar suikerspin en dat we bijna aan elkaar plakten van de zoetigheid.

En dat we niet veel later besloten om te trouwen en dat ik ging werken in de maalderij waar ik in de coöperatie een mooie carrière opbouwde als chef van de diervoederboekhouding. En mijn vrouw kon dan vertellen dat ze, naast de zorg voor de kinderen, nog tijd vrijmaakte om te zingen in het koor. Graag had ze ook haar geborduurde schilderijtjes willen laten zien aan de burgemeester. Van het Atomium, van de Eiffeltoren, van het vergezicht op Koblenz en van de zigeunerpeuter met een traan op zijn wang. En we hadden willen vertellen dat we nog steeds zo gelukkig zijn met elkaar.

Maar hij kwam niet. Die burgemeester.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.