brett mazzel

Als door een wesp gestoken sprong de jongste van de twee honden overeind. Hoeveel mazzel kun je hebben? Vijf seconden later lag hij op zijn buik in het berijpte gras en gaf het vogeltje in zijn bek de definitieve kraak.

De tennissers in Melbourne zaten ondertussen uit te puffen in de Australische warmte en deden me verlangen naar de zomer. Geen Wennemars meer. Geen Herbert Dijkstra. Geen interviews meer op de regionale zender met bevroren en onverstaanbare schaatsfans bij een natuurijsbaantje op een desolate plek in Groningen.

Ik hees me overeind om buiten het ijs in de drinkbakken door te prikken. Dat bleek niet nodig. Het dooide! Inwendig jubelend maakte ik rechtsomkeert naar de derde set. Bij de voordeur, in de smeltende sneeuw, lag het aangevreten karkasje. Hopelijk het laatste stilleven van deze winter.

staging2.brettsnap.nl

brettcolumn@hotmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.