bouwend nederland en gemeente raalte werken samen aan slagkracht

Tijdens het economisch werkatelier slaan het bedrijfsleven en de gemeente de handen ineen om de slagkracht van het bedrijfsleven te vergroten. Eén van de thema’s is het verlagen van de werkdruk voor de bouwsector. Tijdens economisch café Raalte van 8 februari zijn de resultaten gepresenteerd.

De bedrijven verenigd in Bouwend Nederland en ambtenaren van de gemeente Raalte constateren gezamenlijk  dat er flink wat verbeterpunten zijn, maar dat de standaard vergunning processen goed lopen. Bedrijfsleven en gemeente pakken de handschoen op en investeren vooral in vroegtijdige afstemming gericht op oplossingen. Er worden gezamenlijke bijeenkomsten georganiseerd waarbij gewerkt wordt aan oplossen knelpunten en jaarlijks een  bijeenkomst rond thema’s zoals brandveiligheid, regionale milieudienst en wet kwaliteitsborging. Daarnaast investeert de gemeente in een praktische verbeterslag van het proces van de bouwvergunning.

Betrokkenen waardeerden de openheid, oplossingsgerichtheid met een goed resultaat. Bouwend Nederland verwacht structurele verbeteringen in de samenwerking tussen het bedrijfsleven en de gemeente.

De rapportage van de werkgroep is bijgesloten en te vinden op de site de gemeente Raalte onder nieuws en op de site van Bouwend Nederland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.