bij aanbesteden grenzen opzoeken van wat mag

“Ik word er zelfs een beetje vrolijk van als ik zie dat vorig jaar alles wat onderhands aanbesteed kon worden ook naar lokale bedrijven is gegaan. Dat is een goede basis. Als Kring zien we ook dat de gemeente de lokale markt beter in beeld heeft; wat kunnen de ondernemers in deze gemeente allemaal bieden aan producten en diensten. Ik ben ook erg blij met het plan om bij grote meervoudige aanbestedingen bij voorkeur altijd een of meerdere Raalter ondernemers in te schakelen. Bovendien wordt er goed gemeten wat er allemaal gebeurt. De gemeenteraad moet nog ja of nee zeggen, maar ik vind dit alvast mooie stapjes.”

Als goed voorbeeld noemde Maas de aanbesteding van de opvolger van de 31 december gestopte Regiotaxi. Voor de inwoners van de gemeente Raalte met een WMO indicatie startte op 1 januari ‘Service Vervoer Raalte’, uitgevoerd door TCR uit Raalte.

TCR-directeur Marc Roescher liet de aanwezigen bij het Economisch Café weten erg blij te zijn geweest met de gang van zaken, waarbij Pieter Nijland namens de gemeente Raalte een grote rol speelde. “Veel van de aanbestedingen zijn dichtgetimmerd door Europese regels. Voor TCR ging het daarom in 2015 mis bij de Regiotaxi op een prijsverschil in de offerte van 1 procent. Dat had toen veel vervelende gevolgen, ook voor de werkgelegenheid hier in Raalte. Ik ben blij dat de gemeente nu buiten de gebaande wegen durfde te gaan. De gemeente Rijssen-Holten heeft nu al interesse getoond in de manier waarop hier dit Service Vervoer Raalte sinds 1 januari wordt gedaan,” zo vertelde Roescher.

Volgens KRW-voorzitter Maas zijn de cijfers over 2016 nog niet beschikbaar maar hij gaat ervan uit dat het percentage gemeentelijke opdrachten voor lokale bedrijven flink gestegen zal zijn. “En op de gemeentelijke site kunt u inmiddels het programma van aanbestedingen voor het jaar 2017 en zelfs al een deel van 2018 vinden, zodat u precies weet wat er allemaal aan komt,” zo waarschuwde hij de ruim 130 lokale ondernemers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.