bibliotheek raalte dicht voor realisatie kennisbox

Steeds meer mensen gaan naar de bibliotheek om te werken aan hun vaardigheden en gebruik te maken van de leer- en computerplekken. De bibliotheek in Raalte maakt letterlijk plaats om in te spelen op deze groeiende vraag.

De bibliotheek organiseert steeds meer activiteiten zoals Walk & Talk, digitale cursussen en Omgekeerde Universiteit. Ook zijn er spreekuren, is er één op één taalbegeleiding en wordt in kleine groepjes gewerkt aan bijvoorbeeld de Nederlandse taal.

Metamorfose
Met dit veranderde aanbod blijkt dat de gebruikers van de meer van de ruimte vragen dan alleen een plek voor het lenen van boeken. Daarom krijgt de Bibliotheek Raalte een metamorfose, waarbij er ook voldoende ruimte blijft voor de boeken.

Uitgangspunt bij het aanbod van activiteiten is dat het moet passen bij de rol die de Bibliotheek heeft. Frederique Westera, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Salland, vertelt: “Steeds meer mensen hebben moeite om bij te blijven in de samenleving. Het invullen van formulieren, lezen van medicijnvoorschriften of het vinden van werk; het is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Hiervoor heb je een set met basisvaardigheden nodig zoals goed kunnen lezen en digitaal vaardig zijn. Het aanbod in de Bibliotheek, dat vaak samen met partners wordt georganiseerd, is er om juist op dit vlak een helpende hand te bieden.”

Tijdelijk gesloten
Tussen 13 en 27 maart is de bibliotheek in Raalte gesloten voor de metamorfose. Enkele reguliere activiteiten gaan niet door tijdens de sluitingsweken zoals de voorleesuurtjes. Bekijk de website staging2.bibliotheeksalland.nl voor een actueel overzicht van de activiteiten. Het Kulturhus zelf is wel gewoon open tijdens deze sluitingsperiode van de Bibliotheek.

Prijsvraag
De Bibliotheek roept belangstellenden op om een naam te verzinnen voor de nieuwe ruimte. Suggesties voor een naam kunnen gestuurd worden naar info@bibliotheeksalland.nlof via de Facebook-pagina van de Bibliotheek Salland ingediend worden. De winnaar krijgt een iPad met een gratis abonnement van de Bibliotheek. Daarmee krijg je toegang tot duizenden e-books en uiteraard tot de papieren boeken. Meedoen kan tot 1 april.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.